Pinda broccoli salade

Ik hou van broccoli en we eten het in ons huishouden dan ook best wel veel. Broccoli is een groente die maar heel weinig koolhydraten heeft en erg veel vezels. Dat maakt het een belangrijke groente voor de mensen die net als wij koolhydraatarm eten.

De salade die ik hier wil laten zien is een mooie combinatie van vezels, vetten en proteïne. Door deze combinatie is het ook heel goed te gebruiken voor een ketose dieet waarbij je je lichaam over laat gaan op het verbranden van vetten in plaats van suiker.

Recept Afdrukken
Pinda broccoli salade
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Broccoli salade
Pindasaus
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Broccoli salade
Pindasaus
Instructies
Salade
  1. Zet water op in een waterkoker en laat het koken. Ondertussen snijd je de broccoli zo dat je kleine roosjes overhoudt. Zelf schil ik ook de dikke steel van de broccoli en snijd die in stukken.
  2. Als het water kookt blancheer dan de broccoli een paar minuten in het kokende water.
  3. Als de broccoli de juiste bite koel je de broccoli in koud water.
  4. Vervolgens mix je alle ingrediënten door elkaar. Ik begin met op het bord de rucola te leggen en daarop de broccoli. Dan gaat de pindasaus er overheen en garneer ik de salade met sesamzaad en pompoenpitten.
  5. Als laatste doe ik de fetakaas over de salade en serveer ik de salade meteen.
Pindasaus
  1. Klop alle ingrediënten voor de pindasaus samen tot een homogene massa.
  2. Voeg vervolgens water toe om de saus wat dunner te maken.
Deel dit Recept

Dit is eigenlijk net als elke salade een heerlijke salade om mee te experimenteren. Dat kan zowel in smaak als in uiterlijk. Denk aan het toevoegen van gele paprika, of voor de mensen die niet vegetarisch eten kunnen ook kipreepjes toevoegen bijvoorbeeld.

Eet smakelijk!

Geen reacties